MagyarEnglish

Zöldborsó krém leves

Elkészítési idő

30 perc

Hozzávalók 6 fő részére

  • 1 üveg zöldborsókonzerv
  • 40 dkg csont
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • bors
  • delikát

Termék leírás

A csontból a vegyes zöldséggel levest főzünk. A zöldborsókonzervet átpasszírozzuk. Világos vajas rántást készítünk, feleresztjük a csont lével és 2 dl tejjel, hozzáadjuk az áttört borsót. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, és jól felforraljuk. A tűzről levéve a tejszínnel elkevert tojássárgájával sűrítjük. Tálaláskor vajdarabkákat morzsolunk bele, és pirított zsemlekockákkal kínáljuk.

a recepthez kapcsolódó termékek

további receptek