Nyírségi gombócleves
Elkészítési idő
30 perc
Hozzávalók 6 fő részére
- 5 dkg zöldborsókonzerv
- 40 dkg borjú vagy sertéshús
- 15 dkg sárgarépa
- 5 dkg petrezselyem
- 10 dkg karalábé
- 5 dkg zeller
- 5 dkg karfiol
- 10 dkg gomba
- 4 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 tojás sárgája
- só
- bors
- delikát
- petrezselyem zöld
- citrom
Termék leírás
A húsból a zöldségekkel levest főzünk, melyet világos rántással sűrítünk. Betétként burgonyagombócot, gombát és zöldborsót főzünk bele. A tűzről levett levesbe keverjük a tejszínnel elkavart tojás sárgáját. Ezután már főzni nem szabad. Tálaláskor citromlével, petrezselyem zölddel ízesítjük.